Jurist nodig, maar kun je deze niet goed betalen?

Blog Jurist nodig, maar kun je deze niet goed betalen?

Het kan iedereen overkomen en vaak gebeurt het op een moment waarop je het helemaal niet zag aankomen: je raakt in een juridisch geschil. Dit kan voor heel veel stress zorgen en daarom is het verstandig om eens te kijken wat je kunt doen om dergelijke situaties op de juiste manier aan te vliegen. In dit artikel willen we je meer vertellen over het afsluiten rechtsbijstandverzekering. Dit is namelijk de manier waarop je altijd een beroep kunt doen op een professionele jurist die met jou zal kijken hoe je je probleem zo snel mogelijk tot een goed einde kunt brengen. Dit alles zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten die je jurist rekent, want deze komen namelijk voor rekening van je verzekeraar.

Een jurist kan je helpen juridische geschillen snel op te lossen

Er zijn maar weinig mensen die blij worden van een juridisch geschil. Niet zelden levert het mensen heel veel stress op omdat je niet precies weet wat je rechten en plichten zijn en dat terwijl er vaak veel van afhangt. Vandaar dat we je aanraden om een rechtsbijstandverzekering van Univé af te sluiten. Mocht je namelijk een keer in een juridisch conflict terechtkomen, dan hoef je niet meer te doen dan even contact op te nemen met je verzekeraar. Deze kan je in contact brengen met een jurist die verstand van zaken heeft van de discipline waarbinnen jouw probleem zich afspeelt. De jurist zal een afspraak met je inplannen om te kijken wat het probleem is, wat er allemaal in de documentatie is vastgelegd en wat gedaan moet worden om dit conflict tot een goed einde te brengen. Dat heb je nodig.

Welke stappen zal je jurist zetten om je probleem op te lossen?

Wanneer je een jurist in de arm neemt, zal deze je vragen om alle documenten in te leveren die betrekking hebben op het probleem waar je een oplossing voor zoekt. Dit kan bijvoorbeeld je huurcontract zijn als je een geschil met je huisbaas hebt, je arbeidsovereenkomst als je met je werkgever in de clinch ligt, enzovoort. De jurist zal kijken welke afspraken gemaakt zijn en zal checken of deze rechtsgeldig zijn. Mocht blijken dat je rechten met voeten getreden worden, dan kan de jurist een brief voor de tegenpartij voor je opstellen. Vaak is dit genoeg om het conflict op te lossen. Soms is het nodig om met alle betrokken partijen in gesprek te gaan. Je jurist kan dan voor jou het woord voeren, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf het woord te voeren op basis van voorbereidingen die je met je jurist getroffen hebt. Soms komen partijen er echt niet uit en dan kun je je jurist de opdracht geven om de zaak voor te leggen aan de rechter. Deze zal er dan een uitspraak over doen. Je jurist zal de zaak voor je voorbereiden en in de rechtbank het woord voeren.

Je kunt je verzekering afsluiten via de site van je verzekeraar

Als je graag een rechtsbijstandverzekering wilt afsluiten, dan kun je zelf even naar de site van je verzekeraar gaan. Hier kun je meer lezen over de verzekering zelf en bepalen voor welk gebied je graag rechtshulp wilt ontvangen. Vergeet niet om ook de aanvullende verzekeringen even door te nemen. Hiermee kun je nog meer profijt uit je verzekering halen. We raden je aan om al je verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, zodat je kunt profiteren van pakketkorting. Zo ben je ten eerste goed verzekerd tegen juridische geschillen, terwijl je ten tweede ook nog eens profiteert van lage maandpremies.

Recente berichten